ضرورت بازمهندسی ساختار، عدالت نهادی و تقویت جایگاه سازمان جهانی گردشگری

در نخستین روز از رایزنی‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در حاشیه نشست شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری در مادرید، معاون گردشگری کشورمان با تأکید بر ضرورت تحول ساختاری و عدالت‌محوری در مدیریت این نهاد بین‌المللی، خواستار بهره‌گیری راهبردی از ظرفیت کشورهای عضو، به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران، در ساختار اجرایی و تصمیم‌سازی این سازمان شد.

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، صبح پنج‌شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۴، هیئت بلندپایه جمهوری اسلامی ایران متشکل از انوشیروان محسنی‌بندپی، معاون گردشگری، حجت‌الله ایوبی، رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، و محمدرضا ذبیب، سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا، نخستین دور از دیدارهای رسمی خود را با مقامات و نامزدهای دبیرکلی سازمان جهانی گردشگری در شهر مادرید آغاز کرد.

لزوم بازتعریف مأموریت و عدالت ساختاری در سازمان جهانی گردشگری

در دیدار با یکی از نامزدهای اصلی تصدی پست دبیرکلی سازمان جهانی گردشگری، معاون گردشگری کشورمان با تأکید بر مسئولیت خطیر دبیرکل آینده، اظهار داشت: انتظار جمهوری اسلامی ایران آن است که دبیرکل جدید، با رویکردی تحولی، سازمان را از وضعیت فعلی به ساختاری کارآمد، چندجانبه‌گرا و مشارکت‌محور هدایت کند. استفاده حداکثری از ظرفیت‌های علمی و فنی کشورهای عضو، به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران، باید در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: ترکیب نیروی انسانی و ستاد اجرایی سازمان باید بازنگری شود تا تعادل منطقه‌ای در جذب و به‌کارگیری نیروهای تخصصی برقرار گردد و حضور نیروهای زبده از مناطق کمتر نمایان در ساختار فعلی، تقویت شود.

نقش‌آفرینی ایران در گفتمان‌سازی و ارتقاء جایگاه بین‌المللی سازمان

در ادامه این دیدار، حجت‌الله ایوبی، رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارتخانه، با تشریح موضع راهبردی جمهوری اسلامی ایران، بیان داشت: انتظار داریم دبیرکل آتی، سازمان جهانی گردشگری را به جایگاهی در تراز نهادهایی چون یونسکو ارتقاء دهد؛ سازمانی مرجع، گفتمان‌ساز و اثربخش در سطوح مختلف ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی.

وی افزود: این نهاد باید از تجربیات موفق یونسکو در حوزه‌هایی چون تأمین منابع مالی پایدار، اجرای پروژه‌های چندملیتی و ایجاد اجماع جهانی در مسیر حفاظت از میراث و توسعه گردشگری بهره‌برداری کند.

ضرورت تجدیدنظر در ترکیب نیروی انسانی سازمان

محمدرضا ذبیب، سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا، نیز در این نشست با اشاره به اهمیت عدالت ساختاری در درون سازمان، گفت: ترکیب نیروی انسانی سازمان جهانی گردشگری باید منعکس‌کننده تنوع جغرافیایی و فرهنگی کشورهای عضو باشد. تمرکز نیروها در یک منطقه خاص، مغایر با اصل عدالت سازمانی است و نیازمند اصلاح جدی است.

او تأکید کرد: سازمان جهانی گردشگری نمی‌تواند در مأموریت‌های خود در سطح جهان موفق باشد، مگر آنکه الگوی شایسته‌سالاری، توازن منطقه‌ای و چندجانبه‌گرایی را در ساختار درونی خود نهادینه کند.

تداوم رایزنی‌ها با نامزدهای دبیرکلی و مقامات ارشد سازمان

رایزنی‌های هیئت ایرانی در حاشیه نشست شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری همچنان ادامه دارد. این مذاکرات، با هدف تأثیرگذاری فعال و مؤثر جمهوری اسلامی ایران بر روندهای کلان تصمیم‌سازی در این نهاد بین‌المللی، و در راستای سیاست دیپلماسی فرهنگی کشور طراحی و اجرا شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1404030800577
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha